L’ACC dona suport a la iniciativa què el 25 d’octubre siga el Dia del Comerç Local

L’Associació de Serveis i Comerç de Castelló dona suport a la celebració del Dia del Comerç Local el 25 d’octubre a la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de potenciar, promoure i promocionar el comerç local i els establiments de proximitat, així com ressaltar la importància que té el sector dins d’un model econòmic sostenible i inclusiu.

L’ACC considera que el comerç local és un element essencial per a la qualitat de vida de Castelló motiu pel qual dona el seu suport a celebració del Dia del Comerç.

L’ACC no sols vol compartir aquesta iniciativa amb l’administració autonòmica, també vol que l’Ajuntament de Castelló siga un col·laborador actiu, ja que el paper que juga el comerç dins de l’economia real és essencial per a la transició del model econòmic que necessitem. Un paper que aquest sector ha evidenciat més que mai al llarg de la pandèmia, ja que ha posat l’accent a atendre les necessitats de la població que més el necessitava, adaptant-se a unes circumstàncies canviants i imprevisibles.

El comerç és una peça fonamental del teixit socioeconòmic valencià i la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, vol donar el reconeixement que aquest sector es mereix amb la creació del Dia del Comerç Local el dia 25 d’octubre.

Segons la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, el comerç local potència els canals de venda de proximitat, així com els de quilòmetre zero i venda sense intermediaris o venda directa. Aquests canals permeten generar experiències de compra més personalitzades i major capacitat per atendre les diferents necessitats de les poblacions locals. Així mateix, el comerç de proximitat té un impacte mediambiental menor que altres tipus de comerç, ja que redueix els quilòmetres que recorren moltes de les seues mercaderies per arribar als consumidors finals.

D’igual manera, els desplaçaments als comerços locals sovint es caracteritzen per no necessitar transport motoritzat, tant les persones consumidores com dels treballadors i treballadores del sector.

Igualment, dins del comerç local existeixen diferents opcions de venda que ens permeten reduir el plàstic i els envasos no reutilitzables associats al consum, com és el cas, entre altres, de la venda a granel. D’aquesta manera, acabem produint una menor generació de residus.

Associació de Serveis i Comerç de Castelló

Categories: ACCNotícies

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.